Mobilní telefon pro školáka? Podzimní akce od SAZKAmobilu Vám pomohou s rozhodnutím
Se začátkem nového školního roku vždy mnoho rodičů přemýšlí nad tím, zda už je čas pořídit své ratolesti mobilní telefon. Kdy je vhodná doba? V 10 letech, ve 12 nebo hned jak začne být dítě školou povinné? Univerzální odpověď asi neexistuje. Vždy záleží na situaci v konkrétní rodině. Když už ale padne rozhodnutí mobil pořídit. Přichází další dilema – výběr operátora a správného tarifu.


Přečtěte si také: Novinka u paysafecard od Sazky je ušitá na míru. Kupte si PIN s přesnou částkou dle vaší potřeby


Paušál nebo předplacená karta? To je oč tu běží. Tedy, o co běží, když jste se rozhodli vybavit svého potomka mobilním telefonem. Na první pohled se může zdát, že paušál nabízí větší komfort a jistotu, existuje několik argumentů, proč raději zvážit pořízení předplacené karty, a to nejen pro ty nejmenší. 


Výhody předplacené karty

Kontrola nákladů: Jedním z hlavních argumentů ve prospěch předplacené karty je možnost mít pevně stanovený kontrolní limit. To znamená, že váš potomek nebude schopen utrácet více peněz, než kolik má na kartě dostupné. Tak lze předejít překvapivým a nekontrolovaným nákladům, které by mohly nastat při využívání paušálu. Ten správný operátor vám vždy nabídne možnost nainstalovat si jeho mobilní aplikaci, se kterou budete mít všechny tyto záležitosti pod palcem, včetně možnosti dobíjení kreditu.

Finanční vzdělání: Předplacená karta může být vynikajícím nástrojem pro vzdělávání dítěte v oblasti financí. Dítě se naučí rozvrhovat své peníze, sledovat výdaje a rozhodovat o tom, na co peníze použije. Tím získá cenné dovednosti, které v budoucnu ocení. Ne nadarmo se říká: „Co se v mládí naučíš, ve stáři jako když najdeš.“

Anonymně a bez závazků: Paušálové smlouvy často zahrnují dlouhodobý závazek, který může být pro děti a rodiče příliš omezující. S předplacenou kartou platíte pouze za to co opravdu využijete. Dokonce můžete služby na určitou dobu kdykoli přestat  využívat, pokud je to potřeba.
 
Flexibilita: Předplacená karta poskytuje větší flexibilitu než paušál. Nejste vázáni dlouhodobými smlouvami a můžete kdykoli změnit typ tarifu nebo využívat nejrůznější balíčky dle vašich aktuálních potřeb. To je užitečné třeba v období prázdnin nebo když dítě jede na školu v přírodě.
 
Omezení rizika: Paušálové tarify často zahrnují určité množství dat, hovorů a SMS zpráv. Pokud by vaše dítě překročilo tyto limity, mohli byste se setkat s neočekávanými vysokými náklady. Předplacená karta tomuto riziku předchází, protože komunikace je omezena na to, co je na kartě dostupné.

Dobíjení kreditu: Pro někoho výhoda, pro jiného nevýhoda. Záleží, jak se na to podíváte. Předplacenou kartu je třeba pravidelně dobíjet penězi. Pravidelně tedy musíte chodit do obchodů, kde to lze. Záleží pak na operátorovi, jak hustou prodejní síť má. Například dobít předplacenou kartu od SAZKAmobilu není vůbec problém.  Jde to na více než 7500 obchodních místech s terminálem Sazky. Navíc si můžete s dítětem stanovit třeba týdenní limit tak, že každé pondělí mu dobijete kredit za 100 korun a záleží jen na něm, jak s tím naloží. Že už ve středu nebude mít za co kamarádovi poslat SMS? Věřte, že v příštím týdnu bude opatrnější. Dobít kredit u SAZKAmobilu můžete pak klidně i online přímo z jeho mobilní aplikace nebo Samoobsluhy.

TIP: SAZKAmobil jako jediný operátor na trhu nabízí možnost dobíjení kreditu už od 100 korun.
 

Nepropásněte podzimní promoakce

150 Kč za 99 Kč
SAZKAmobil pro své zákazníky také pravidelně připravuje výhodné akce, aby si mohli užít více zábavy. Od září si tak mohou pořídit SIM kartu SAZKAmobilu s úvodním kreditem v hodnotě 150 Kč jen za pouhých 99 Kč. 
Tato akce platí do 31. října 2023 při koupi nové SIM karty v kamenných prodejnách, na zákaznické lince i na e-shopu.



Třikrát 5 GB za 100 korun
Pokud se rozhodnete svému školákovi pořídit předplacenou SIM kartu od SAZKAmobilu, může se těšit na více zábavy díky výhodnému datovému balíčku 5 GB za 100 korun. Tento balíček můžete aktivovat hned třikrát po sobě. 

Akce trvá až do 31. října 2023 a pro možnost využít výhodných dat musí proběhnout aktivace SIM karty do 3 dnů od jejího nákupu. Více podrobností zde

Zvýhodněné balíčky pro všechny
SAZKAmobil myslí i na své stávající zákazníky. Prodloužil proto pro ně oblíbenou akci na datové balíčky 2 GB za 160 Kč místo 180 Kč, 5 GB za 240 Kč místo 350 Kč, 10 GB za 350 Kč místo 450 Kč a 50 GB za 800 Kč místo 850 Kč.
 

Přečtěte si také